ایران لایسنس

تفاوت لایسنس های مایکروسافت

0
(0)
تفاوت لایسنس های مایکروسافت  

بررسی تفاوت لایسنس های مایکروسافت OEM ، Retail ، Volume License ، MSDN

  در این مقاله قصد داریم در خصوص انواع لایسنس هایی که مایکروسافت برای سیستم عامل های خود ارائه می دهد صحبت و آنها را معرفی کنیم ، امیدوارم بعد از خواندن این مطلب حداقل دید کلی نسبت به این موضوع پیدا کنید و موقع نصب ویندوز حداقل کمی در خصوص وجدان نامه ای که باید امضا کنید و ویندوز را نصب کنید اطلاع داشته باشید. بصورت کلی مایکروسافت سیستم عامل های خود را به چهار روش کلی به فروش می رساند که به شرح زیر می باشند :  

1. لایسنس OEM یا Originally Equipment Manufacturer :

این نسخه از سیستم عامل های مایکروسافت از قبل و بدون دخالت بر روی سخت افزار ما نصب می شود و بصورت تمام و کمال تحویل ما می شود. برای مثال شما یک سرور HP دارید و شرکت HP قبل از اینکه به شما این سرور را تحویل بدهد از کمپانی مایکروسافت لایسنس ویندوز سرور را خریداری کرده است و آن را برای شما بر روی سرور شما نصب کرده است. این نسخه از ویندوز را معمولا کمپانی های تولید کنند سخت افزار سرور و PC و لپ تاپ خریداری می کنند برای مثال شرکت Dell بر روی لپ تاپ های خود که به بازار ارائه می دهد یک نسخه از ویندوز سون را نصب می کند و تحویل مشتری می دهد. به این نسخه از ویندوز ها OEM گفته می شود و واضح است که شما به عنوان یک شخص ثالث نمی توانید این محصول مایکروسافت را خریداری کنید. به همین دلیل است که در هنگام تحویل لپ تاپ هایی که دارای ویندوز ارجینال هستند شما DVD نصب ویندوز را دریافت نمی کنید. مهمترین مشکلی که در رابطه با محصولات OEM وجود دارد این است که شما نمی توانید آن را بر روی سخت افزاری غیر از آنچه که بر روی آن تحویل داده شده است قرار بدهید ، یعنی نصب جدیدی نمی توانید داشته باشد و صرفا بروز رسانی امکانپذیر است.  

2. لایسنس Retail :

این نسخه همان نسخه ای است که بصورت بسته بندی شده و در جعبه های زیبا در فروشگاه های مجاز نرم افزاری در سراسر دنیا به فروش می رسد ، اشتباه نکنید منظورم محصول اورجینال است نه بسته نرم افزاری پرند و چرند و گردو و نقل و نبات که یکی بخر و دو تا ببر هستند. این بسته ها بصورت ویژه برای هر یک از سیستم عامل های مایکروسافت ارائه می شوند و به نوعی می توان گفت تک فروشی مایکروسافت با این روش انجام می شود. این محصول محدودیت های OEM را ندارد و شما براحتی می توانید ویندوز خود را از اول نصب کنید ، بروز رسانی کنید و به محض نصب می توانید فعال سازی کنید. به این نوع روش فروش در اصطلاح Full Product هم گفته می شود ، در واقع همان 24 کاراکتری است که شما در نصب محصولات مایکروسافت وارد می کنید. بنابراین اکثر محصولات ما بصورت Retail استفاده می شوند ، توجه کنید که قوانین سختگیرانه ای در خصوص استفاده مجدد و همزمان از محصولات Retail در دنیا به غیر از ایران وجود دارد ، شما نباید یک محصول Retail را بدون مجوز چندین بار نصب کنید. البته ما فعل می توانیم را به خوبی در ایران صرف کرده ایم.  

3. لایسنس Volume License :

این نسخه که در اینترنت به اسم های دیگری مثل VL یا VLK هم معروف است به عنوان نسخه سازمانی یا نسخه شرکتی مایکروسافت ارائه می شود. فرض کنید که سازمان یا شرکت شما دارای 300 عدد کلاینت در شبکه است ، منطقی نیست برای اینها 300 عدد DVD ویندوز خریداری کنیم و نصب کنیم. در چنین شرایطی مایکروسافت محصولات Volume License را ارائه می دهد ، با خرید این محصول به اندازه پولی که می دهید آش می خورید یعنی به تعداد ویندوز هایی که می خواهید نصب کنید مایکروسافت در یک DVD به شما مجوز نصب می دهد . این تعداد مجوز از حداقل 5 عدد لایسنس شروع می شود تا به بالا ، برخی از این نوع محصولات اصلا نیازی به Activation یا فعال سازی نیز ندارند.  

4. لایسنس MSDN :

این نوع لایسنس توسط مایکروسافت برای استفاده در شرکت های توسعه نرم افزار برای مقاصد تست، توسعه و طراحی محصول و با قیمت های پایین تر و محدودیت استفاده بیشتر ارائه می شود. این نسخه قابلیت نصب و فعالسازی تنها یک مرتبه بروی یک سخت افزار را داراست، لازم به ذکر است نصب و فعالسازی مجدد حتی بروی سیستم اول نیز ممکن نیست. لایسنس های MSDN تنها بروی یک سیستم مادام العمر قابل استفاده هستند و برخلاف نسخه های (ریتیل) امکان فعالسازی مجدد را ندارند. ضمنا این لایسنس به صورت مادام العمر بوده و نیازی به هیچ گونه خرید مجدد به صورت سالیانه ندارد.  

*برای تهیه لایسنس محصولات مایکروسافت اینجا کلیک کنید!

به این مقاله امتیاز دهید

میانگین امتیازها : 0 / 5. تعداد امتیازها : 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.